Klik op het logo voor meer informatie
Je vindt bij ieder merk de prijslijst onderaan de beschrijving

Naast bovengenoemde merken kan je bij Hifimotion ook terecht voor: BLOK Audio Furniture, Denon, Marantz en Ortofon.

Arcam bestaat om één simpele reden: om het best mogelijke geluid in het leven van mensen te brengen. Of het nu uit films of hun favoriete muziek is. Ze ontwikkelen producten die audioprestaties leveren die zo levensecht zijn dat ze je rechtstreeks verbinden met het hart van de muziek en je omhullen in de wereld van films.

Bluesound is een alliantie van audiofielen die zich toeleggen op het waarmaken van de belofte van draadloze, digitaal perfecte high-fidelity audio.  Zij zijn niet tevreden met minder dan de perfectie.

Bluesound is geen computerbedrijf dat zich voordoet als een audiobedrijf.  Hoewel Bluesound compatibel is met mp3’s, zijn hun spelers ook compatibel met zowat elk ander digitaal formaat dat beschikbaar is, inclusief MQA.  Ze combineren gestroomlijnde en moderne ontwerpen met een kosteloze houding ten aanzien van de integratie van geavanceerde, innovatie audiotechnologieën.

Het Bluesound ecosysteem gebruikt uw draadloze thuisnetwerk niet alleen om muziek te streamen, maar ook om te communiceren met andere BluOS-spelers binnen uw netwerk.  Het ecosysteem kan maximaal 64 spelers verbinden en via de BluOS-app kunt u uw muziek perfect synchroon afspelen of tegelijkertijd verschillende muziek afspelen.

DALI (Danisch Audiophile Loudspeaker Industries) werd in 1983 opgericht door een toonaangevende audiowinkelketen in Scandinavië.  Hun ervaring leerde hun dat klanten vaak een combinatie van maat, vorm, prestatie en prijs vroegen die bestaande merken niet konden bieden.  Zij hebben zich dan volledig toegelegd op het creëren van luidsprekers met uitstekende prestaties en natuurlijk geluid tegen concurrerende prijzen.

Tegenwoordig biedt DALI een uitgebreid assortiment luidsprekers voor elke smaak.  Van de prijsbewuste Spektor-serie tot de krachtige Epicon-serie.  Met meer dan een miljoen tevreden DALI-eigenaren in meer dan 70 landen, brengen zij muziek en film tot leven in uw huiskamer.

Het Franse Focal creëert sinds 1979 toonaangevende akoestische apparatuur voor verschillende high-fidelity-markten, zoals homeluidsprekers, hoofdtelefoons, autoluidsprekers en professionele studiomonitors.

De ambitie van Focal is om van elke gelegenheid waar je naar muziek luistert, een moment van privilege te maken, waar muziek wordt gerespecteerd en emoties worden gewekt.  Focal-producten zijn ook lifestyle-objecten.  Daarom is elk klein detail onderzocht, ontworpen en aangepast.  Dit maakt het tot uitzonderlijke producten die in staat zijn tot onberispelijke prestaties met een voorname stijl.

Alle producten zijn bedacht en ontwikkeld op dezelfde productiesite in Frankijk.  Een grote meerderheid van de productie vindt ook plaats in Frankrijk.  Het label “Made in France” is iets waar ze terecht trots op zijn.

Fenomenaal geluid is meer dan de som der delen. Het gaat om de fijnste materialen en vakmanschap, maar het gaat ook om de warmte: het vlees en bloed van de luisteraar, de verbinding. Daarom is het bij Monitor Audio de missie om audio menselijk te maken.

 

Monitor Audio werd in 1972 opgericht door Mo Iqbal.  Vanuit een kleine basis in de buurt van Cambridge werkte Mo met een hecht team van ingenieurs aan met de hand geassembleerde luidsprekers, met kwaliteit, precisie en een bijna waanzinnig perfectionisme dat vandaag de dag nog steeds aanwezig is bij Monitor Audio.

Vanaf de allereerste luidsprekers (MA1) ontwikkelde, innoveerde en verfijnde het merk zich met een baanbrekende aanpak waarbij patent na patent werd aangevraagd. Monitor Audio is een van de weinige high-end audiomerken die vandaag de dag nog steeds nieuwe, geavanceerde technologieën ontwikkelen.

NAD (New Acoustic Dimension) werd in 1972 opgericht door een groep audio-importeurs in Europa.  Hun doel was om te bewijzen dat een uitmuntende geluidskwaliteit en een uitstekende waarde samen konden bestaan.  Enkele van de meest gerenommeerde elektronicamerken van die tijd waren voor de meeste mensen onbetaalbaar.   Het betaalbare spectrum van de markt werd gedomineerd door import van slechte kwaliteit van wereldwijde elektronicagiganten.  Vandaag staat NAD nog steeds voor hun oorspronkelijke waarden:  Eenvoud.  Prestatie.  Waarde.

QED Audio40

QED is een Brits merk dat al bijna vijf decennia superieure AV-kabels ontwerpt en ontwikkelt.  Deze brand wordt beschouwd als het oorspronkelijke kabelmerk.   Zo ontwikkelden zij in 1976 ’s werelds eerste “gespecialiseerde” luidsprekerkabel.  Een product dat aantoonde hoe kabels een tastbare invloed hebben op de audioprestaties.  Sindsdien verricht het bedrijf uitgebreid wetenschappelijk onderzoek en gebruiken zij computerondersteunde ontwerptechnieken om ervoor te zorgen dat hun producten de meest geavanceerde binnen de sector blijven.  

Dat rijke erfgoed en de constante drang naar innovatie, vormen de basis van de nieuwste producten van QED.  Alle kabels leveren verbeterde sonische prestaties zonder toegevingen te doen aan hun concurrerende prijs.

Roksan werd in 1985 opgericht door Tufan Hashemi en Touraj Moghaddam. De naam Roksan zelf is afgeleid van de naam van Roxana, dochter van de Perzische koning Darius. Veel van Roksans productnamen verwijzen dan ook naar namen van steden, plaatsen en beroemde mensen uit Perzië.

Het eerste product van dit merk was de Xerxes Turntable, maar al snel ging hun aandacht ook naar versterkers en digitale bronnen. De combinatie van innovatie, geluidskwaliteit en betrouwbaarheid heeft Roksan vanaf dag één een benijdenswaardige reputatie gegeven.

In 2016 werd het bedrijf overgenomen door het Britse Monitor Audio Ltd.

Hifimotion

Jurgen Van Bever

Peter Benoitstraat 46
1800 Vilvoorde

BE 0894 540 037

© Hifimotion                                     Privacy Policy   •   Cookie Policy

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring op onze website te bevorderen.